Frank de Kruijf

Examenjaar: 1973
Getrouwd: Ja, met Germa Tourné sinds 1977
Kinderen: nee
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan:
Meao administratie/economie; SPD; Belastingrecht; HBL hoger management (post HBO)
Wat wilde je toen worden: basgitarist bij The Rolling Stones
Wat ben je geworden: directeur/eigenaar van een aantal accountants- (belasting) advieskantoren / management consultant

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:  

Van augustus 1969 tot en met april 1972 zat ik op het St. Bonifatius Lyceum. Via een van mijn toenmalige vrienden, Erik Davidse, kregen we in december 1971 de gelegenheid om met ons puberbandje op te treden op de RK Mavo Overvecht. De kwaliteit van ons toenmalige bandje stelde niet al te veel voor, maar het was voor ons een kans om wat ervaring met spelen voor publiek op te doen. (Met de kwaliteit is het later nog goed gekomen hoor, Erik heeft zelfs nog voor groot publiek opgetreden in het Muziekcentrum in Utrecht).

Na een avond die niet eens zo slecht verliep, kwam de heer Stroet op mij af. Hij zei: “Ik heb begrepen dat een heel stel Havo-klanten binnenkort zal worden overgeplaatst naar mijn school en ik vermoed dat jij daar ook bij zit”.

Nou wilde het geval dat ik Stroet al een hele poos kende, doordat wij een paar jaar samen met “zijn” Mavo leerlingen het gebouw aan de Pahud de Montagnedreef deelden. Wij zaten toen merendeels in het noodgebouwtje vlak bij de ingang van het schoolplein, tegenover het hoofdgebouw. Natuurlijk wist ik dat Stroet wel eens gelijk zou kunnen hebben want ik wist bijvoorbeeld al vrij zeker dat ik zo´n 13 (!) onvoldoendes op mijn kerstrapport zou hebben. Laten we zeggen dat mijn aandacht in die tijd meer uitging naar meisjes, meisjes en uhhh meisjes en oh ja natuurlijk ook naar ons bandje en “iets” minder naar huiswerk maken en leren……

Maar mijn (misplaatste) trots en tevens de afkeer van de persoon Stroet bracht mij er toe te zeggen: “Over my dead body”.

Ik herinner me nog als de dag van gisteren zijn (enigszins valse) glimlach toen ik me, met nog een tiental anderen waaronder Appie Ramakers, in mei 1972 kwam melden… Hij lachte ons in ons gezicht uit! Wij werden met zijn allen op zijn kamer uitgenodigd en kregen koffie en een preek. Als wij ons net zo zouden gedragen als op Boni dan zou hij ons persoonlijk stuk voor stuk van school trappen…

RK Mavo Overvecht is het beste wat mij kon overkomen in die tijd. Een gigantisch leuke groep, waar ik met veel warme gevoelens aan terugdenk. Achteraf is het alleen maar jammer te noemen dat ik er pas aan het einde van het derde jaar terecht ben gekomen.

Ik woon niet meer in Nederland, maar ik doe er alles aan om in april 2006 in Nederland te zijn en hoop dan zoveel mogelijk oud leerlingen te spreken.

 

  Rita Delsink

Examenjaar: 1972
Getrouwd: ja
Kinderen: 2 dochters, resp. 27 en 25 jaar
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: direct na Mavo gaan werken, later Havo diploma gehaald en hoop op 12 april 2006 af te studeren aan de hogeschool Utrecht, personeel en arbeid
Wat wilde je toen worden: medisch kinderverzorgster
Wat ben je geworden: personeelsfunctionaris

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:  

Vlak voor het tentamen duits samen met Kitty Migo geschorst worden door Jacobs door een afgrijselijke slappe lach. We moesten de klas uit maar konden geen van beiden opstaan van het lachen.

We hebben heel wat moeten praten om alsnog tentamen te mogen doen.  

 

  John Hessing

Examenjaar: Ik weet het niet meer precies maar het zal ongeveer 1974 zijn denk ik
Getrouwd: Ja
Kinderen: Nee
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: Tuinbouwschool, daarna Leerlingstelsel bloemsierkunst, later in de automatisering gegaan en het volledige AMBI behaald
Wat wilde je toen worden: Computer programmeur
Wat ben je geworden: Computer programmeur

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:

Ik was ernstig verliefd op Patricia Sulzle en dat hebben haar vriendinnen ontdekt doordat ze in mijn agenda aan het gluren waren. Zo kwam ook Patricia het te weten, maar het is nooit wat geworden… ;-)

Ik was (denk ik) de beste van de klas v.w.b. wiskunde. Ik had echter een keer geen zin gehad (of geen tijd dat kan ook) om mijn huiswerk te maken en ik werd daar helemaal niet voor gestraft, terwijl anderen voor hetzelfde wel straf kregen. Dat viel natuurlijk niet lekker… ;-)

 

Cees Lijnzaat

Examenjaar: 1973
Getrouwd: Ja, met Anabela.
Kinderen: Ja, Lia 16 jaar en Pedro 13 jaar.
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: HAVO 4/5 (College De Klop); Textiel opleiding via de DETEX
Wat wilde je toen worden: Luchtverkeersleider.
Wat ben je geworden: Uiteindelijk heb ik nu een agentschap in Portugal behartig de belangen van Nederlandse klanten. Maar heb ook klanten in landen als Denemarken, Zweden, Ierland etc. Laat “mijn” produkten bij dus Portugese fabrikenten maken. Handel in Textiel T-shirts, Sweatshirts, Polo’s etc. Als je wat nodig hebt stuur gerust een E-mail aan : calplijnzaat@sapo.pt

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:

Aan de docenten:

  • Zuster Hadewijch : revolutionair nam ons mee naar de film Turks Fruit kan daar af en toe nog niet van slapen....                                                                

  •  Vraag me niet waarom dit me bijgebleven is maar schoot eens het dopje van mijn pen in haar bloesje....

  • De Heer Stroet : was ook heel apart. Wat mij persoonlijk van hem is bijgebleven is toen ik overging van 3 naar 4 voor Frans een 4 had en hij bij de rapportuitreiking mij advieseerde om maar nooit naar Frankrijk te gaan anders zou ik omkomen van de honger.                      

          Woon nu bijna 20 jaar in Portugal. Portugees is ook een latijnse taal en red me    

          prima in het  Portugees.

  • Pater Chris(je) : ook zeer revolutionair. Soms was het ook in onze ogen iets te veel.                  Hebben hem “geholpen” zijn flat te behangen en te schilderen.         

  • Huub Delhaye (schrijf je dat zo ?) : Maakte voor mij wiskunde duidelijk. Heeft ons voor het afscheids-feest ontzettend geholpen en min of meer zijn flat afgestaan. Waar zo een gemeenschappelijk ruimte voor de bewoners was heel apart in die tijd. Daar repeteerde tot we er bij neer vielen (van het lachen...).

  • Zr Desiree : Die was zo zacht zo lief en had een knot. Ik denk dat ik daardoor tijdens de les te veel werd afgeleid en dus altijd onvoldoende had voor haar vak en dat speet me altijd en nog steeds meer voor haar dan voor mij!

  • De heer Kokhuizen : Handel was zijn vak. Droge boekhouding, slaapverwekkend handelsrekenen. Hij had dan ook altijd van die verkeerde pakken en (!) stropdassen.

  • Mejufr. Meynen : Toen later Tatcher eerste minister van Engeland werd moest ik meteen aan haar denken : Iron Lady.                                                                                                                                Zij gaf ons (in de 4e) iedere vrijdag middag een soort van proefwerk, en die moesten we dan van elkaar nakijken, valsspelen kon wel maar mocht niet! Wat we toen niet wisten maar nu wel, die toetsen waren heel nuttig en afwissellend. Dat afwissellende lag vooral in mijn cijfers haalde o-en en scoorde ook 10-en. Heb nog steeds enkele van die toetsen.    

Aan de leerlingen:

Oei daar kan ik boeken over schrijven.

Er waren “setjes” zoals Rob van Veen en Cees Lijnzaat.

Met Rob kon ik lezen en schrijven (doen we soms nog steeds).

We namen hoorspelen op, richten een Rock band op, zijn de stichters van de eerste en unieke Overvechtse Creedence Clearwater Revival fanclub.   

 

Reden heel stoer op de door een rol aangedreven Mobylette met dappere zonnenbrillen door Overvecht en Zuilen, 25 km per uur                     

 

Met Rob was ik zeer ingenomen met het leed van de Zeehondjes. Die toen ontzettend afgeslacht werden.

Wij zijn enkele weken iedere avond handtekeningen gaan verzamelen, tegen deze afslachting.

Dat was in de winter en en het sneeuwde, wij liepen te ploegeren door de sneeuw en iemend van ons zei de historische woorden : “WIJ zijn Nobilé”.

Deze woorden op één lijn met uitspraken als :

Ich bin ein Berliner” of      

“I had a dream....it was a black dream”

Tijdens deze inzameling twee situaties .

1) We belden aan op laten we zeggen drie hoog op de Orinoccodreef. Werd niet open gedaan. Bij de buren wel, een joviale ex-wijk C-er zette zijn handtekening en toen wij vroegen of hij wist of de buren thuis waren was zijn antwoord :

”Nee zo te RUIKEN niet”

Dat was zéér voor Pim Fortuin...

2) Wij raakten verzeild in dat sjieke flat gebouw bij het

winkelcentrum vlakbij de school. Ergens op de 14e etage doet er een welruikende man open. Op de muur achter hem drie grote fotoos rechts die van hem in het midden de poes (een dakhaas) en rechts die van Ronnie Tober. Oei we hadden bij heuze homofielen aangebeld....  

 

Peter van de Mark : Die speelde piano als nobody. Had een zeer opgevoerde brommer. En ging volgens mij een opticien iets achtigs doen. Met hem en vele andere hadden we een heuze Cabartegroep, wat dus steeds lachen was!

 

Martin Stolwijk hij was de keeper.Liep vaak met een mytella had spierproblemen in zijn schouder.werd daaraaan geoprereerd, dankzij hem kwamen we op bezoek in het Ziekenhuis Overvecht.                                                                                                             Tijdens een Nederlands (Zuster Hadewijch) mondeling proefwerk:

Martin zat naast mij en wist toen niet het antwoord te zeggen dus achter mijn hand fluisterde ik hem het antwoord in, helaas te zacht en zijn keiharde reactie was “UUMM WAT ZEG JE...?”

 

Anneke Pastoor, die zat een klas lager geloof ik.

Wij (Rob en ik) hadden Anneke ergens voor nodig en gingen naar haar huis, dat lag aan de andere kant van de school, Rob en ik lagen voor we aanbelden uren in een deuk met het repeteren van de tekst :

“Dag mevrouw Pastoor, is uw dochter thuis”.....

Nu onbenul, toen vermaak.

Jammer/gelukkig geloof dat er niemand thuis was. 

 

Wim de Bruin, die zat een klas hoger geloof ik. Maar was niet te beroerd om met verschillende anderen in te gaan op het verzoek om deel uit te maken van een volksdansgroep,. Omdat in deze groep een gebrek was aan mannen. Elke mannelijke hark was welkom dus wij ook. We hadden repetities in een Klooster in de Waterstraat. Na vele repetities, gingen we voor de leeuwen, ik meen (met alle respekt) een optreden voor een tehuis voor blinden en slechtzienden.... het was een daverend succes.                                  Maar wat Wim betreft zie ik het nog voor me :een zeer spanende Squaredance

 

Waar iedereen wild door en om elkaar heendanst en dus tijdens zeer ingewikkelde variaties van partner gewisseld moet worden. Wel op dat moment kom ik uit de strijd met mijn nieuwe partner... juist Willem!

 

Friedje Eckenbach met hem deelde ik zijn krantenwijk iedere woensdag en geloof ik ook vrijdag middag deden wij door weer en wind het wijkblad in de bus.

 

Ron van Arnhem. De Amsterdammer. Had een zeer droge humor.    

 

Aan het schoolgebouw en de omgeving:

Eerlijk gezegd kan ik mij daar niet veel van herrinneren. Ja OK het Fietsenhok, de bijgebouwen, geen gymzaal, moesten we naar sporthal de Dreef, of op de fiets naar zwembad den Hommel. En er was een vijfer gingen we eendjes voeren.... heel romatisch.

 

Aan de jaren zeventig:

De muziek : Soul en Rockers, maar ook Heintje en de Cats.(one way wind...)

De Wereld : Vietnam, Israel, Suriname vrij, OLP, de rode brigade (er is niks veranderd)

Sport : Ajax europacups, drie op een rij! Munchen olympische spelen een feest dat een drama wordt (er is niks veranderd behalve Ajax dus...)

Kleding : T-shirts met “verboden” teksten, hot pants, van die hele lange sjaals om je nek.

Cultuur en meer : Jan Wolkers, Che Guevara, MAD, etc....

 

Tot slot : sorry voor dit lange verhaal, hopelijk haal je er wat uit groeten uit Portugal als je met vakantie in de buurt bent laat het me weten. Woon in het dorpje Malta, bij Vila do Conde ligt 25 km ten noorden van Porto. Zoek maar op in je atlas als je die nog hebt

Anders bel : INT. 351 229 284 404 of mail (zie boven)

 

 

 Monique Bouwman

Examenjaar: 1973
Getrouwd: nee
Kinderen: 1 zoon van 24
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: eerst een half jaar Kinder en Jeugdverzorging (geen goede keuze) daarna Schoevers receptioniste/informatrice
Wat wilde je toen worden: receptioniste
Wat ben je geworden: sinds 4 jaar assistent accountmanager, daarvoor 20 jaar als assistente inkoop in ziekenhuis Oudenrijn gewerkt. Daarvoor nog andere banen gehad.

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:

Eigenlijk kan ik mij er niet zoveel meer van herinneren. Ik ben aan het einde van het schooljaar in Mavo 3 op school gekomen omdat ik zou blijven zitten in de Havo 3. Mocht gelukkig wel door naar Mavo 4. Het grappige was dat ik toen “iets had” met Harry Canfijn en bij hem in de klas kwam. In Mavo 4 is dat op e.o.a manier doodgebloed en kreeg ik verkering met iemand anders van buiten de school. Ben in Mavo 4 nog 6 weken ertussenuit geweest vanwege een hersenschudding (vandaar dat ik er niet veel meer van weet!). Weet wel dat ik veel lol had met o.a. Nanda en Diana. 

 

 

Fried Eckenbach

Examenjaar:1973
Getrouwd: Ja
Kinderen: Nee
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: 1 jaar KMTS, na een jaar kwam ik er achter dat dat toch niets voor mij was. Div. ICT opleidingen gevolgd.
Wat wilde je toen worden: Net zo groot als de rest.
Wat ben je geworden: Systeembeheerder

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd: Teveel om op te noemen, ik vond in die tijd alles leuk..

Van : op het matje geroepen worden  bij Zr. Hadewijch en daar dan, hoe kan het ook anders,je broers tegenkomen tot aan de Kadodder.

 

Rob van Veen

Examenjaar: 1973
Getrouwd: Ja, met Margriet
Kinderen: neen. Wel een complete veestapel (bouvier, katten, kippen, shetlandpony, drie paarden, een papegaai.
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: havo 4/5 (College De Klop); Stichting Opleiding Leraren (SOL – geschiedenis/Nederlands).
Wat wilde je toen worden: politieman.
Wat ben je geworden: leraar/schoolleider/schrijver

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:

Heel veel herinneringen. Aan de docenten:

Hadewijch vond ik inspirerend en gedurfd. Ik zal nooit vergeten toen ze voorlas uit Turks Fruit. Het eerste hoofdstuk sloeg bij ons in als een bom. Letterlijk en figuurlijk.

Maar ook Herr Jacobs die we gewapend met windkussens het leven herhaaldelijk zuur maakten.

Ook denk ik nog wel eens terug aan de gymlessen die ik een tijdje had van Hans Kraaij Senior. Voetballen, voetballen en nog eens voetballen. Hoe kan het ook anders! Met goed weer trokken we er op uit naar de Maarseveense Plassen. Op brommers en op de fiets.

En dan was er het uitstapje naar Bad Godesberg. Of ben ik nu in de war met mijn havo-periode?

 

Aan de leerlingen:

Och, teveel om op te noemen. Ik trok veel op met Cees Lijnzaat. Die woont momenteel met zijn gezin in Portugal. Met hem heb ik altijd contact gehouden.

Met Martin Stolwijk en Peter van de Mark hebben we in de vierde klas een cabaretgroepje opgericht. Peter was zeer muzikaal (piano) en had een professioneel Sony tapedeck waarmee we geluidseffecten monteerden. Cees en ik schreven de teksten. Het zou me niet verbazen wanneer ik die ergens in een doos op zolder nog bewaard heb, want ik was en ben een verzamelaar. Zelfs mijn werkstukken, schriften en agenda’s uit die tijd bezit ik nog.

Met Gerard Verkroost ben ik na mijn middelbare schoolperiode nog een tijd bevriend gebleven. Helaas ben ik hem op een gegeven moment uit het oog verloren. Wie weet …!?

 

Aan het schoolgebouw en de omgeving:

Ik herinner me vooral de aula (van de schoolfeesten, pauzes en ook de muzieklessen), dat noodgebouw waar we ondermeer lessen handvaardigheid kregen en het naburige winkelcentrum waar we goede klanten waren van Jamin.

 

Aan de jaren zeventig:

Ik denk dat iedereen van onze generatie plezierige herinneringen heeft bewaard aan de muziek uit die tijd. Mensen als Glenn en Fried zorgden ervoor dat ik de Soulmuziek ging waarderen en mezelf er vervolgens ook op ging kleden: broeken met wijde pijpen, leren jasje, paraplu. 

 

 

Frans van Meggelen

 

Examenjaar:1973
Getrouwd:Ja, met Ellen
Kinderen: 2, een dochter van 20 en een zoon van 17
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: Na de Mavo heb ik de MTS-Wtb gedaan
Wat wilde je toen worden:

Wat ben je geworden: Ik heb 1,5 jaar gewerkt als technisch tekenaar van Sprinklerinstallaties. In 1980 ben ik bij de NS terecht gekomen. Eerst als arbeidskundige, toen als bovenbouwbeheerder en na het uiteenvallen van NS bij Railpro bv in Hilversum als Sales Engineer.

In 1999 ben ik bij ARCADIS bv in Amersfoort gaan werken. Daar ben ik kostendeskundige op het gebied van spoorbouw.

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:

 

 

  Martin Stolwijk

Examenjaar: 1973
Getrouwd: ja, alweer 28 jaar met Carla Kurver ( waar blijft de tijd)
Kinderen: 2 – Boy ( 21 jaar ) en Lois ( 16 jaar )

Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: Psychiatrisch Verpleegkundige ( B)

Projetcmanagement en Marketing.

Wat wilde je toen worden: Verpleegkundige

Wat ben je geworden: Ben ik ook geworden, maar niet gebleven. Inmiddels alweer 5 jaar werkzaam als scholingsmanager voor alle groenteboeren in Nederland

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:

Mensen om mij heen weten dat mijn geheugen lijkt op een gatenkaas. Dus moet ik diep graven. Vriendschap is het eerste wat te binnen schiet. De Bosjes, Glenn v Diest, Fried Eckenbach, Ziegfried Wouters, Harry Canfijn. Met deze jongens was het vooral voetbal en in het weekend stappen of de film ( Bruce Lee ).

Peter v/d Mark en Wim de Bruin zorgde voor wat meer rust. Vooral muziek. Peter de piano, Wim deed pogingen op de gitaar, en ik luisteren. Dat doe ik nog steeds, muziek luisteren.

En dan was er ook nog school. Huiswerk, nou als het uitkwam, maar liever niet.

Jufr Meinen, wat was die goed en ook erg streng. Mevr Sweeb, altijd een feest en veel boodschapjes doen. Aarts en Delahey deden pogingen om mij wiskunde te leren. Had toen geen knobbel en nu nog steeds niet. Stroet in mijn ogen streng, maar meestal rechtvaardig. Dhr Brouwer ( concierge) had altijd wel een eenvoudig klusje om je te helpen bij je straf. Jacobs, Tsja die man vergeet je nooit. Zr Desiree en Zr Hadewich, twee prachtwijven ( euh, nonnen), met het hart op de goeie plek.

Kortom ik zou mijn Mavo tijd zo weer over doen. Mijn kinderen verklaren mij voor gek. Maar ik ga van het standpunt uit dat je er bij moet zijn geweest, dan weet je wel beter.

Deze tijd is de belangrijkste vorming geweest voor de persoon die ik nu ben.

Hoop weer veel bekende gezichten te zien, en ik hoop dat ze mij dan helpen herinneren.

 

Peter van der Mark

Examenjaar: 1973
Getrouwd: yep (bijna 30 jaar)
Kinderen: 2 heerlijke meiden
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: HAVO en vakopleiding opticien en optometrie
Wat wilde je toen worden: onderwijzer
Wat ben je geworden: Na een kantoorjob ben ik de optiek ingerold en heb dit zo'n 24 jaar volgehouden. Momenteel doe ik de crediteurenadministratie bij een inkooporganisatie consumentenelektronica.

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd: Ik vond de natuurkundeproeven van meneer Van Dinteren altijd zeer vermakelijk, vooral als ze mislukte. Ook herinner ik mij de rottigheid die we uithaalde op de achterste banken tijdens de Duitse les. Ik heb ook hele goede herinneringen aan het examenfeest. Het was een hechte club, die klas van toen. Nu deze reünie aanstaande is, komen er steeds meer van dit soort beelden naar voren. Ik kijk er echt naar uit!

 Groet Peer

 

Christine Bekker

Examenjaar: 1974
Getrouwd: Niet meer.
Kinderen: Nee
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: Geen, ben direct aan de slag gegaan bij de AMEV
Wat wilde je toen worden: Ik zou het niet meer weten.
Wat ben je geworden: PZ functionaris bij een Rotterdams Havenbedrijf

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd: Mijn verhaal hou ik lekker kort, want er moet tenslotte ook nog gepraat worden op de reunie...... Wat me het meest is bijgebleven is de periode met de autoloze zondagen, de uitstapjes naar Tholen en Amberloup (Grotten van Han), het bioscoopbezoek met Zuster Hadewich naar Turks Fruit, de franse lessen samen met Ronald van Mourik bij Zuster Desiree, de bijzondere godsdienstlessen van Pater Chrisje, de heer Stroet die mij altijd Brigitte noemde (waarom?????), het feit dat je na je eindexamen thuis zoveel post van bedrijven kreeg, die graag wilden dat je bij hun kwam werken, dat je door het bos de bomen niet meer zag, kun je je voorstellen.... vergeleken de arbeidsmarkt van nu?

 

Carla Kurver

Examenjaar: 1974
Getrouwd: ja
Kinderen: Boy 21 jaar en Lois 16 jaar
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: MBO secretaresse opleiding
Wat wilde je toen worden: Wat wilde je toen worden: iets in de bloemen of dierenartsassistente
Wat ben je geworden: secretaresse bij Aveant

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:  

Dat vond ik de leukste tijd van mijn jeugd. Ik had er veel vriendinnen en naar mijn idee gingen vrijwel alle kinderen leuk met elkaar om. Ik herinner mij Pater Chrisje nog heel goed, hij had een hele gave sportauto en hij kwam maar net boven zijn stuur uit. Ook herinner ik mij een keer dat ik mijzelf expres de klas uit liet sturen bij Duitse les, bij meneer Jacobs. Alle meiden hadden hun riemen, die uit metalen ringen bestonden, aan elkaar gehaakt, dus als een sliert gingen we allemaal de klas uit. Jacobs werd nog roder van kwaadheid en wij moesten naar Stroet. Ach, en dan had je onze lieve conciërge, meneer Brouwer. Daar kon je altijd wel een deal mee sluiten om veel minder strafcorvee te hoeven doen als was afgesproken. Mevrouw Sweeb konden we altijd verleiden tot een boeiend verhaal over Suriname, zolang we maar geen echte Engelse les kregen. Of we moesten boodschappen voor haar doen. Zij wilde altijd Granny Smits appels hebben.

En dan nog de “werkweken” in Zeeland en in Amberloup, die waren echt heel gezellig.

 

Kitty Migo

Examenjaar: 1972
Getrouwd: Ja
Kinderen: 4 zonen
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: Opleiding voor kleuterleidsters gaan doen,applicatiecursus onderwijzeres gevolgd en een jaar L.O. handenarbeid
Wat wilde je toen worden:
Wat ben je geworden: Tegenwoordig zit ik al 17 jaar in het peuterspeelzaalwerk

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:

 

  Ziechfried Wouters

Examenjaar: 1972
Getrouwd: ja, al ruim 28 jaar met Diana Teeuwissen
Kinderen: 2 kinderen, een dochter van 26 en een zoon van bijna 25.
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: Middel Management en Branche opleiding verzekeringen.
Wat wilde je toen worden: Geen idee
Wat ben je geworden: Teammanager bij Fortis ASR

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd: In de pauzes veel voetballen. De leuke lessen met Pater Chrisje

 

Diana Teeuwissen 

Examenjaar: 1974
Getrouwd: ja, al ruim 28 jaar met Ziechfried Wouters 
Kinderen: 2 kinderen, een dochter van 26 en een zoon van bijna 25.
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: MEAO
Wat wilde je toen worden: moeder 
Wat ben je geworden: moeder en werkzaam voor 80% op kantoor bij een schoonmaakbedrijf

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd: Ik heb nooit een hekel aan school gehad, vond het dan ook heerlijk die MAVO tijd. Vooral ook omdat mijn “vriendje” daar op school zat. Had al enige tijd stiekem verkering met hem. Toen ik dan ook naar de MAVO ging stelde ik als brugklasser natuurlijk niet veel voor. Maar omdat ik 1 van de oudere jongens kende, werd jouw waarde toch al gauw wat meer dan een gemiddelde brugpieper. Thuis was dat geen goed idee die verkering. Mw. Sweeb heeft mijn moeder wat bijgeschaafd en na een goed gesprek werd mijn vriendje alsnog geaccepteerd. Was op school verder een rustige, goed werkende leerling. Weinig straf of problemen. De leraren van Wiskunde (Dhr Aarts en Dhr. Delahey) en Handel (Kokhuizen) waren mijn favorieten. Kon daar geen potje breken. Verder veel opgetrokken met Anneke Veen ) helaas bleef ze zitten en ging ik verder met Nanda en  Marja . Doordat we een MAVO Stelletje zijn zien we nog regelmatig andere stellen zoals Johnny/Hanny, de overige Bosjes, Martin/Carla, leden uit de familie Eckenbach, Frank Nagel, Glenn van Diest, Ronny Njoo en Harry Canfijn. Kan me trouwens de reeds aangemelde `smoeltjes` nog niet herinneren op John Hessing na.

 

 Glenn van Diest

Examenjaar: 1973
Getrouwd: gescheiden.
Kinderen: 2, een dochter van 23 en een zoon van 20.
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: Na de mavo de KMTS in Overvecht richting werktuigbouwkunde gedaan. Ik ben als tekenaar wtb. gaan werken en al die tijd in de branch gebleven. Nu werk ik freelance engineer van het ene project naar het andere 'vliegen'.
Wat wilde je toen worden: ...... eerst piloot ( kleutertijd ), later voetballer ?.......maar helaas, niet de juiste mentaliteit en onvoldoende talent!.......... daarna? geen idee........
Wat ben je geworden: zie boven.

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd: Gezelligheid, veel vrienden, hechte groep, Maarsseveen: voetballen en euh....... meisjes???;-), Hans Kraay ( die ik gelijk door de benen speelde ),  Kaddoder, Cartouche, Bad Godesberg ( laatste avond.... ), WC Overvecht op donderdagavond, nederlandse les....a.u.b. mij niet laten voorlezen!, met Jacobs boterde t niet, makkie met wiskunde, tekenlessen van mevr. Bloem, disco avonden op allerlei lokaties bij een kerk, soul vs underground / rock, de meiden die zr. Desiree en de gymlerares soms tot wanhoop brengen ( bestond het woord "bitches" toen al? ), natuurkunde lessen met al die leuke proeven ( soms mislukte ), met de voeten ( linkse en rechtse schoenen verwisseld ) op tafel bij muziekles, lijm op zijn stoel, de namen die wij verwisselden, corvee, met de brommer met z'n allen richting Loosdrecht, een brommer in de sloot, naar de films van Bruce Lee...... affijn, een gezellige en leuke tijd!!!!...op 8 april doen we t nog even dunnetjes over! ;-) 

 

 

Stella van den Broek-Van Kooten

Examenjaar: 1971
Getrouwd: ja, 4 november 1974
Kinderen: 4; Diana '76, Jenny '78, Arjan '79, Johan '81
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: Kraamverzorging
Wat wilde je toen worden: Kraamverzorgster
Wat ben je geworden: Moeder, boerin oa.

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd: Kan zo even niets verzinnen maar dat gaat vast wel weer leven als ik  iedereen weer zie op de reunie.

 

Naam:  Wim van Dam
Examenjaar: 1971
Getrouwd: 7 januari 1977
Kinderen: 3
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: HAVO, HEAO
Wat wilde je toen worden: piloot J
Wat ben je geworden: directeur medisch/tandheelkundige onderneming in IJsselstein

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd: Het verblijf met de klas op Terschelling

 

  Jeroen de Bree

Examenjaar: 1974
Getrouwd: ja, met Marijke van de Kant
Kinderen: 2 dochters, Anne (17 jaar) en Simone (14 jaar)
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: HAVO, HBO-opleiding personeelswerk, de voortgezette opleiding organisatiekunde, leergang management bij De Baak en algemene sociale wetenschappen, beleid en management aan de UvU (geen eindscriptie geschreven)
Wat wilde je toen worden: hulpverlener, maatschappelijk werker of jongerenwerker (denk ik)
Wat ben je geworden: directielid van Sligro Food Group Nederland BV (portefeuille P&O)

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:

Het was eigenlijk een beetje gekke tijd. Ook toen moest er plotseling wat flinker gedaan worden en werden er strengere regels opgesteld. Met name Stroet en natuurlijk mevrouw Meinders probeerden dat. Zo kan ik me herinneren dat we niet meer mochten stilstaan (de overburen hadden overlast?). En ook dat we op het plein niet meer mochten roken (dus gingen we net op het randje staan). We provoceerden wat en eigenlijk werd er niet ingegrepen. Ik heb nooit zo van die regels gehouden. Het is toch nog goed gekomen. Ik denk daar nog wel eens aan als ik de strenge regels hoor waaraan mijn kinderen op school worden onderworpen. Ik geloof niet zo in de nieuwe “flinksheid”. Het ontwikkelen van een eigen geweten is veel belangrijker.

Stroet had een grote hekel aan tuig, asociale jongeren. Dat hebben we een keer goed kunnen gebruiken.

Op een dag was ik samen met een aantal anderen, waaronder volgens mij Ronald van Maurik en Eric Davidse aan de overkant de weilanden ingegaan. Eén van ons had daar een schuur ontdekt en die gingen we eens van binnen bekijken. Er bleek onder andere een brommertje te staan, een of ander oud ding, en daar gingen we wat mee crossen. Ook een aanwezig aanhangwagentje kreeg van ons een kleine verfbeurt. Kortom, veel lol om helemaal niets. Uiteraard vloog de tijd en we hadden weliswaar een extra uur vrij maar waren toch veel te laat, zeker een half uur. In onze haast had één van ons ook nog zijn broek gescheurd aan het prikkeldraad.

Al hollend naar Stroet om ons verhaal te doen en rekening houdend met zijn afkeer voor tuig hadden we de volgende smoes: we vertelden achterna gezeten te zijn door jongens met leren jassen op brommers en dat we voor hen gevlucht waren. We hadden helemaal geen trek in een vechtpartij (braverikken) en waren heel bang geweest. Dat was de reden dat we ver in de weilanden waren gevlucht. Zij zouden ons lange tijd zijn blijven opwachten en waren genoodzaakt geweest nog verder weg te lopen. Dat was waarom we zo laat waren. Stroet vond ons helden en het zou mij niet verbaasd hebben als hij de politie ook nog gewaarschuwd heeft. Wij hebben er verder niets meer van gehoord en vooral ook een leuke spannende dag gehad.

 Naast bovenstaande blijft de herinnering aan de vakantie/werkweek in Amberloup mij uiteraard zeer bij waaronder de geweldige wandeltocht waar maar geen einde leek te komen. Ik geloof dat we vijf keer het bordje 10 kilometer zijn tegengekomen.

Ik kan mij herinneren dat we een zeer sfeervolle week hebben gehad waarin geen enkele rottigheid werd uitgehaald, hoogstens een beetje frunniken met de meisjes. De rest van het jaar hebben we daar als groep veel profijt van gehad en ik kan mij herinneren dat Stroet ook na onze eerste reünie buitengewoon goede herinneringen aan over gehouden had en mij verzekerde dat het het mooiste werkkamp was geweest ooit. Ik geloofde hem.

 Die reünie vijf jaar later heeft er toe geleid dat ik Marijke van de Kant weer ontmoette en wij zijn bij elkaar gebleven. Zij zal echter haar verhaal zelf moeten doen want over haar MAVO-beleving weet ik niet zo veel. Wij gingen toen niet zo intensief met elkaar om.

 Jeroen de Bree

 

 

Lidia Ram

Examenjaar: 1971

Getrouwd: nee

Kinderen: ja 2 prachtige zonen van 25 en 15.

Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: havo, opleiding tot verpleegkundige (niet afgemaakt)  sociale academie.

Wat wilde je toen worden: verpleegster

Wat ben je geworden: senior beleidsadviseur van het College van B&W van Arnhem

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd: Stroet, Stroet en Stroet natuurlijk .Maar vooral de leuke tijd die ik daar heb gehad op de school. Ik trok toen op met o.a. Janet Straube, Jeanette Scholten, Bernadet Sorel en Hedy ??. We zijn toen ook met de klas naar Ameland geweest, daar heb ik nog een foto van. Ook herinner ik me nog dat we ooit een atletiekwedstrijd heb gedaan en ik daar drie prijzen wegsleepte. Mijn klasgenote Jacquelien Hovius deed het toen nog beter. En verder ja Jacobs (die man rook altijd zo naar rook (toen mocht je nog in de klas roken) en nog wat anders en apart was hij ook.

Er zijn nog wel meer herinneringen maar die bewaar ik wel voor de reunie.

 

Rob Dessens

Examenjaar: 1973
Getrouwd: Al 30 jaar
Kinderen: 1, een dochter van 25 jaar
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan:

Na de MAVO naar AMEV gegaan (wie niet), waar ik vervolgens na 7,5 jaar wegging om

in A'dam aan de slag te gaan. Diverse managementfuncties doorlopen en nog

een studie opgepakt. Dat was een postuniversitaire bedrijfskunde opleiding.

Wat wilde je toen worden:
Wat ben je geworden:

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:

 

Albert Eckenbach

Examenjaar: 1974
Getrouwd: Nee
Kinderen: Ja, een zoon (1989)
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: Geen
Wat wilde je toen worden: Dierenarts

Wat ben je geworden: 

Systeembeheerder (automatisering) bij de Kamer van

Koophandel Nederland.

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:

De leukste herinneringen heb ik toch wel

aan Tholen en Amberloup overgehouden.

 

Eric Davidse

Examenjaar: 1974
Getrouwd: alweer bijna 15 jaar in m´n tweede huwelijk
Kinderen: drie prachtige dochters, de jongste uit huidig huwelijk
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: MEAO, HBO personeelsmanagement, HBO bedrijfskunde
Wat wilde je toen worden: de nieuwe Jan Akkerman, oftewel gitarist
Wat ben je geworden: al zo´n 25 jaar als HRM’er in allerlei branches, industrie, mode, bouw en nu HRM directeur in de ICT. Muziek is leuke hobby gebleven.

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd: De muziek: samen met Frank de Kruijf optreden gedaan in de aula, ouders waren erbij. Ik m’n best gedaan om een lekker crunchy bluesgeluid te produceren, loopt m’n vader midden in de solo naar mij toe om te zeggen dat m’n geluid niet goed is: ‘het klinkt alsof het vervormd is’ … fuck, dat was nu juist de bedoeling.  Amberloup natuurlijk, al die puberboys ’s avonds naar de meidenkamer, maar ja, wat moesten we daar met al dat TL-licht? Stroet, dan denk je aan streng. Pater Chrisje, humor en wijsheid. De biologiejuf, tof, studentikoos, en in voor een geintje, dus die hebben we over het gras van de Maarseveense plas gezeuld en het water in gegooid, of was het bijna? Boekhoudles op zaterdagmorgen, errug serieus. Koffiedrinken bij Anneke aan de overkant. Spijbelen en op de Puch door met Ronald van Mourik en Frank Postema door Overvecht scheuren …. And so on.

 

Peter van Oosten

 
Examenjaar: in 1970  en 71 de RK Mavo Overvecht bezocht daarna verhuist naar Gouda
Getrouwd: 13 jaar en in 1995 gescheiden
Kinderen: 2, Kelly en Erik

Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan:

KMS, HBO facilitair, Technische Universiteiten in Eindhoven en Twente, en als laatste Universiteit in Hawaii (USA).

In 2006 is het de doelstelling om aan mijn proefschrift te beginnen en te promoveren.

Wat wilde je toen worden: Beroepsmilitair

Wat ben je geworden: 10 jaar beroepsmilitair, daarna Manager bij diverse facilitaire ondernemingen en nu sinds 10 jaar directeur eigenaar van een Facilitair adviesbureau.

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:

Mijn herinneringen heb ik echt moeten op diepen. Wat mij bij is gebleven is het Shell station waar we koeken en koffie gingen halen. 

 

Mevrouw Sweeb, die mij maar engels bij wilde brengen wat mij totaal niet interesseerde. Handenarbeid het maken van een speculaasplank, is nooit een speculaasplank geworden.

 

Jacobs die Duits gaf waarbij je de teksten uit  het boek letterlijk uit je hoofd moest leren. ( Is dit nu Action Learning)

 

De Lahey voor Wiskunde ook zo’n vak waarbij mijn haren overeind stonden.

 

Zuster Desiree voor Frans, arm mens heeft veel met me te stellen gehad en Zuster Hadewich, Nederlands.

 

Mijn eerste rapporten die meer op een totoformulier leken dan op een rapport, voorwaardelijk over van 1 naar 2.  Achteraf is duidelijk gebleken dat ik niet geschikt was voor de MAVO.

 Als laatste de heer Stroet, directeur die ik regelmatig heb bezocht om dat ik aansluitend bij de heer Brouwer weer enige sociale werkzaamheden mocht opknappen met dank aan Zuster Desiree en Zuster Hadewich die regelmatig aan de wieg stonden van mijn bezoeken aan Stroet. 

Al met al een bijzondere tijd, die ik niet heb willen missen, maar opleidingstechnisch niet erg aansloot op mijn behoeften.

 

 

Ton van Dooren

 
Examenjaar: 1973
Getrouwd: ja met Liesbeth Trappel
Kinderen: 3 dochters
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: MEAO
Wat wilde je toen worden: Wat ik nu ben
Wat ben je geworden: Bedrijfsadviseur/coach zelfstandig ondernemer

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:

Belgische Juf Mw Hendriks. Fantastische geschiedenisles. Heeft me geholpen de wereld te verkennen.

Zuster Desiree. Met bord uitvegen kreeg ik net een zes voor Frans.

Wiskunde 2 docenten een met klappergebid en  fantatische leraar uit Roosendaal. Ook nog naar zijn bruiloft geweest.

 

 

Irma van Kooten

 
Examenjaar: 1974
Getrouwd: Nee
Kinderen: een dochter van 19, Laura.
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan:  medische vormingsklas
Wat wilde je toen worden: Met paarden werken. 
Wat ben je geworden: activiteitenbegeleidster

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd: Ik hebt geen directe herinneringen aan de  mavo tijd maar heb nog steeds  contact met Sandra de Winter

 

 

Jos van Kooten

 
Examenjaar: 1971
Getrouwd: 1977
Kinderen: 3
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: Havo, homeopathie, acupunctuur
Wat wilde je toen worden: F16 piloot
Wat ben je geworden: homeopaat

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd: Terschelling

 

 

Marijke Ram

 
Examenjaar: 1972
Getrouwd: Nee, samenwonend
Kinderen: 2 (5jaar en 14jaar)
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: HAVO, pedagogische academie, bibliotheekacademie, Nederlands, 
Wat wilde je toen worden: Iets met kinderen doen
Wat ben je geworden: Werk op schoolbegeleidingsdienst (daarvoor heb ik bij de bibliotheek gewerkt en onderwijs nog daarvoor)

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd: Een rare meneer Jacobs, een lieve zuster Desiree, een aardige zuster Hadewijch, een strenge juffrouw Meinen, een strenge meneer Stroet, een aardige meneer delaHay.
We waren in het 4e jaar op werkweek naar Cornimont geweest, in België, dat was erg leuk.

 

Joop Wessels

Examenjaar: 1974
Getrouwd: ja, met Sandra de Winter, al bijna 27jr
Kinderen: 1 dochter (25jr ) 1 zoon (23jr) en niet te vergeten 1 kleinzoon
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: div. opleidingen/cursussen bij de Marine
Wat wilde je toen worden: iets in de bouw
Wat ben je geworden: Vliegverkeersleider bij de Marine Luchtvaartdienst. In dec. 2003 ben ik met een soort vut gegaan (echte leeftijdsontslag dec.2005). Dat ik met de vut kon (ik was 48jr) was erg luxe maar ik ging me natuurlijk uiteindelijk wel vervelen. Dus zocht ik iets deeltijd. Ik werk al een tijdje twee dagen op Texel bij een schoonmaakbedrijf als controleur.

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd: Leuke tijd gehad

 

Sandra de Winter

Examenjaar: 1974

Getrouwd: Met Joop Wessels
Kinderen: Sheila en Glenn
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: Vormingsklas Z verpleging
Wat wilde je toen worden: verpleegkundige
Wat ben je geworden: Na vele omzwervingen als verzorgende en leidinggevende  ben ik nu planner bij de thuiszorg

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd: Hans Kraay de enige “leraar” waar ik ooit uit de les ben gestuurd en zelf de congierge men.Brouwer was heel erg verbaasd.En behalve een diploma heb ik er ook mijn husband aan over gehouden.

 

Rob van Kleef

Examenjaar: 1973
Getrouwd: 2x elf jaar getrouwd geweest, nu een lat-relatie
Kinderen: Kinderen: 4 stuks!  Twee zonen van 23 en 21 jaar en twee dochters van 18 en 7 jaar.
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: middelbaar electronicus bij de Marine, avond-HTS energietechniek, blauwe maandag M.O. Economie, sinds 3 jaar studie Ned. Recht.
Wat wilde je toen worden: 
Wat ben je geworden: O.Officier bij de Kon.Marine, diverse commerciele banen en de laatste tien jaar zelfstandig ondernemer ( bruggenbouw en nu koolzaadolie dieselmotoren)

Hobby's : Schaken, studeren, kracht- en zelfverdedigingssporten, werk, kids, m'n huidige vriendinnetje 

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:

Niet hele specifieke, heb geen dikke vriendschappen gemaakt toentertijd. Wel dat ik, ondanks mijn verlegenheid, bij zr.Hadewych een spreekbeurt hield over sex, kreeg er toch mooi een 8 voor! (en ik had nog nooit gezoend...kan je nagaan). Oja, ik was geen ruziezoeker meer een wat verlegen ventje. Hans Christ dacht toen zijn status te kunnen vergroten door mij uit te dagen, toen ik hem gedecideerd op zn falie gaf is hij daarna behoorlijk ingebonden. In Bad Godesberg heb ik voor het eerst alcohol gedronken, Gerard Oostendorp had wat schnaps gekocht, sjesus wat een koppijn had ik de volgende dag. Volgens mij heeft Jeroen Zwaan ook filmpjes gemaakt daar, ook van het voetbal....

 

Paul van der Vossen

Examenjaar: 1973
Getrouwd: Nee, woon samen met Tanja Starink en 3 kiddo's van 19,16 en 14 en 2 poezen
Kinderen: Ik zelf niet, nee
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: 1 jaar Havo,Meao,Lets (luchtmacht)
Wat wilde je toen worden: Iets met vliegtuigtechniek of verkeersleiding
Wat ben je geworden: iets met verkeersleiding, en later ...heb je nog  fffff?

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd: Bij Jacobs mijn hand onder mijn trui, flink bewegen die hand en dan dus net doen of ik een beest bij me had..wat hebben we gelachen..de rest komt 8 april wel weer boven.

 

 

  Wilma van Dijk-Gram

 
Examenjaar: 1974
Getrouwd: ja, bijna 28 jaar
Kinderen: Simone 24, Jasper 21, Marcella 17 en Annette 15 
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: geen vervolgopleiding ik ben na de Mavo gelijk gaan werken bij een Rabobank heb daar wel interne cursussen gevolgd. Tevens ook een middenstandsdiploma gehaald.
Wat wilde je toen worden: weet ik niet meer.
Wat ben je geworden: Zoals ik al schreef, ben ik gelijk gaan werken en toen de kinderen kwamen ben ik gestopt en zodoende heerlijk genoten van de kinderen. Ik werk wel al ruim 20 jaar bij ons in het plaatselijke verenigingsgebouw, in de horeca. Dit zijn voornamelijk bruiloften en andere partijen. Dit doe ik nog steeds met veel plezier. Momenteel ben ik ook werkzaam als administratief medewerkster bij een zorgverzekeraar.

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd: Ontzettende leuke tijd gehad. Herinner mij inderdaad de altijd nors kijkende heer Stroet, Juffrouw Meinen, de lieve zuster Hadewijch, de goedlachse zuster Desiree, wiskunde leraar de heer Aarts. De heer Brouwer en de bijzondere heer Jacobs. Mevrouw Sweeb zegt me ook nog iets. Verder de leuke uitjes naar Amberloupe en Tholen niet te vergeten dat was bijzonder. We hadden een leuke vriendengroep maar ik weet dat ik in die tijd het meeste met Carla omging. 

 

 

Fred van Rooijen

 
Examenjaar: 1972
Getrouwd: Ja.
Kinderen: 2 kinderen: René (20) studeert in Maastricht en Joost (19) doet bouwkunde in Enschede
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: MTS, fotovakschool, AMBI-2 (HBO automatisering)
Wat wilde je toen worden: Volstrekt onduidelijk, wel technische aangeleg en prutste graag met elektra en geluid
Wat ben je geworden: Na de MTS eerst een jaartje genikst (met Gerard Pouw een paar keer een tijdje in Parijs rondgehangen en gelift door Ierland) en niet veel daarna een Jaar of 10 gewerkt als vakfotograaf (reclame & industrie). Hierna overgestapt in de automatisering en achtereenvolgens gewerkt bij Philips (Den Haag, Apeldoorn), Digital Equipment (Utrecht) in de functies van programmeur, systeemontwerper, consultant en Project mngr. De laatste 11 jaar bij automatiseringsbedrijf in Amersfoort (MBO vanuit Digital). Hier bekleed ik de laatste vijf jaar een meer intern gerichte functie en verantwoordelijk voor de afdeling SystemAdministration en Facilities.

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd: Ik had wat twijfels om mij in te schrijven met name vanwege het geringe aantal aanmeldingen vwb examenjaar 1972. Aan de andere kant schiet zo’n redernatie ook niet echt op en zie ik elders voldoende (zeer) bekende namen om toch lekker richting Utrecht op te stomen. De diverse inzendingen die ik op deze site heb gelezen halen ook bij mij (langzamerhand) weer diverse herinneringen uit een diepe winterslaap.  

Voor mijn gevoel heb ik op deze school grofweg een tweetal perioden meegemaakt. In de  1e twee jaren trok ik veel op met Martin Stolwijk en Cor Hielkema (vlgs mij kwam die pas in het 2e jaar op onze school) Ook wel met Peter vd Mark maar meer indirect omdat ie vooral goed bevriend was met Martin S. Muziek speelde een belangrijke rol.

Buiten schooltijd had ik met name contact met Martin. Weet nog dat hij thuis een orgel had en deed ‘het’ zelf met een elektr.‘gitaar‘ die ik in elkaar had geprutst. Op zondag gingen we ook wel met een klein groepje met de trein naar Bilthoven, om daar een stuk in het bos te lopen – hm, klinkt wel erg degelijk -. Ik kan me herinneren dat Elly vd Werf daarbij was en uhhh….. (de naam ‘Eline’ staat me hier ook voor de geest, maar dan sta ik toch aan de afgrond van mijn grijze massa..) Ook staat me bij dat we vaak met een clubje uit de klas gingen zwemmen in het overdekte zwembad van Maartensdijk en af-en-toe ook in Den Hommel. Weet niet goed meer wie daar toen bij waren. In die periode heb ik geloof ik toen ook nog wel een tijdje met Fried opgetrokken. Kan me echter niet goed herinneren of ie toen ook in mijn klas zat.

 In de jaren daarna kregen we een vriendenclub (vooral intensief en hecht buiten schooltijd) gevormd door Theo Eckenbach, Gerard Pouw, Thomas Kemme en Rene van Valkenburg.

Een ‘pukkel’ uit de dumpshop als schooltas, een Puch(Thomos) met Easy Rider stuur en zoveel mogelijk herrie, Drum(Samson) shag, muziek, pils en hash speelden, vooral in het examenjaar  J, geen onbelangrijke rol.

Theo zijn we eigenlijk na het examen uit het oog verloren. Met de overigen ben ik toen nog een aantal jaren hecht bevriend gebleven en zijn we erg veel met elkaar opgetrokken. Daarna zijn we min of meer uit elkaar gegroeid en ons eigen leven gaan leiden. De laatste keer dat we elkaar gezien hebben (1982) (of nog iets van elkaar hebben gehoord) was tijdens mijn trouwfeestje in IJsselstein. (waar ik in die periode woonde)   

Rene vValkenburg is na de MAVO in de verpleging (stervensbegleiding) terechtgekomen, evenals Gerard Pouw (psychiatrie). Thom Kemme heeft MTS bouwkunde gedaan en daarna doorgegaan voor architect op de kunstacademie in A’dam, hetgeen hij vlgs mij ook met succes heeft afgerond. 

Naast diverse namen die ik al wel ben op deze site tegengekomen kan ik me ook de zusjes Sasse (Lydia & Hedy) nog redelijk goed voor de geest halen. Er zijn nog anderen waarvan de namen me iedere keer op het puntje van de tong liggen. Die blijken daar echter aardig vastgeplakt te zitten.

Van het lerarenfront kan ik me ook nog wel Frans\Hans Hageman herinneren, de muziekleraar die diepe indruk op ons maakte met zijn (opera)zangkunst. Die had ik een keer min of meer een onbedoeld zetje bovenaan de trap gegeven. Hierdoor duikelde die naar beneden, waarbij een zak van zijn uitgescheurde colbertjasje bovenaan in de trapleuning was blijven hangen. Wederom een bezielde muziekleraar volgde hem op, die bijzonder aardig, bijzonder exentriek en misschien ook wel een beetje bijzonder naïef. Een ideale combinatie voor een MAVO 4 klas, hetgeen de feestvreugde van de les op een bijzonder hoog pijl gebracht.  

Daarnaast natuurlijk alle namen die al genoemd zijn met de hoofdprijs als liefste en meest zachtmoedigste juf van de wereld: Desirée. Eigenschappen waarmee de meeste docenten op een dergelijke school vermoedelijk aan ten onder gaan\gingen. Zij niet. Niemand durfde haar te kwetsen! Helaas, al haar inspanningen ten spijt: kom al diverse jaren in Frankrijk maar veel verder dan het bestellen van een stokbrood kom ik nog steeds niet. Er moet toch iets fout zijn gegaan. 

Ook heb ik een goede herinnering aan dhr Brouwer, conciërge, die ons in onze strijd tegen de school en wij ons dus regelmatig bij hem moesten melden, vaak gematst. Althans heeft hij bij ons die indruk gewekt.. J

 Anekdotes\verhalen:

(Als ik het heb over ‘wij’\’ons’ dan betreft dit Rene v V., Thom K., Gerard P. en soms ook Theo E.)

 De gymlessen..

Wij (Rene v V., Thom K., Gerard P) waren zo a-sportief als maar enigszins mogelijk is. Gymles was dan ook een doorn in het oog en het was echt een kwestie van overleven. Enigszins structureel spijbelen was hier de enige mogelijkheid die wij konden bedenken.

Ik herinner me nog dat ik met iemand (ik geloof Gerard) als straf de rozenstruiken moest snoeien. Een uitdagende opdracht. Het heeft geloof ik minimaal een jaar geduurd voordat er weer sprake was van een struikje. 

Opeens moest er in de zomertijd gesport worden op de Maarseveense plassen olv H. Kraay Sr. Dat sporten betrof uiteraard voetbal. Tot overmaat van ramp nam Kraay toen ook zijn zoon, met een aantal kameraden, zodat ie er zelf ook nog een beetje lol aan beleefde. Afschuwelijk. Stelletje rouwdouwers. Niets voor ons. Na de eerste keer kwamen we al snel tot de conclusie dat dit voor ons beslist ongezond moest zijn. Als je toch al zoveel shag rookt krijg je het er nog benauwd van ook. Dat moest toch ingezien worden. Als reeds vermeld kwamen we bij de reguliere gymles vòòr ‘de Kraay periode’ ook al weinig op de proppen. De maat was voor Stroet blijkbaar vol. Tijdens zo’n les, waar we toevallig wel een keer waren maar ons blijkbaar niet fanatiek genoeg gedroegen, werden we gesommeerd ons bij hem melden. Hij zou voor eens en altijd korte mette met ons maken. Of we vast in zijn auto wilden gaan zitten. Vervolgens werd koers gezet naar Westbroek waar hij ons ergens midden in de polder dropte. Dat zou ons leren. Het mag duidelijk zijn dat het hier niet meer ging om het thuiskomen. Dit was een overduidelijke situatie: Wij werden uitgedaagd.

Snel bedenken hoe te handelen was een vereiste, hoewel we eerst:

-         ons achteloos en slungelig uit zijn auto lieten rollen;

-         languit langs de waterkant gingen liggen en een zonaanbiddende houding aannamen;

-         een goeie song in close harmony inzette met een grasstrootje tussen de tanden ingeklemd. Lekker irritant.

Dit alles uiteraard voordat Stroet zijn versnelling van de auto ook maar weer in zijn 1 had kunnen brengen. Er mocht ook maar geen enkel moment de indruk ontstaan dat hij een succesvolle actie had ingezet.. Dit was essentieel.

Even speelde het idee de volgende dag te gaan spijbelen. Dit zou gegarandeerd een aanval van paniek genereren bij onze gewaardeerde directeur, zodra zou blijken dat we van de aardbodem waren verdwenen en hem voorgoed laten inzien dat dit soort straffen niet zonder gevolgen kan blijven. Hij zou onze ouders moeten bellen waarom we niet op school waren. Wat een rel!!! JJ 

Dit was echter wel een wat hardvochtige aanpak en kozen voor een subtielere aanpak. Uiteindelijk was Stroet geen kwaaie kerel en naar later bleek de alternatieve methode niet minder effectief. We besloten alles op alles te zetten om zo snel mogelijk weer op school terug te zijn. Hiermee natuurlijk wel eerst wachten tot Stroet uit het zicht was verdwenen, zodat hij zich zoveel mogelijk kon ergeren over het feit dat wij enorm genoten van de hele situatie. Dat was pas een gymles!

Ik ben in mijn hele leven niet meer in staat geweest in zo’n korte tijd liftend een route te overbruggen. Direct nadat Stroet uit het zich was in een auto die rechtstreeks door­scheurde naar Utrecht en de lol van e.e.a. wel inzag. Aansluitend achterop een paar bromfietsen kunnen stappen en de bestuurders kunnen overhalen linea recta door te crossen naar de Pahud.

Toen we op de deur van Stroets kantoor klopte was het duidelijk dat deze zijn jas nog maar koud op de kapstok had hangen. Ik zie hem nog opkijken naar onze triomfantelijke gezichten toen we zijn kamer na een bescheiden klopje binnenstapten. Het duurde even voordat hij de juiste woorden had gevonden: “en laat dit een les voor jullie geweest zijn”. Hiermee hadden wij ons lesje geleerd en konden wij vertrekken. Wij hebben daarna nooit meer een poging gedaan om een smoes te bedenken waarom we niet naar de gymles konden gaan. We gingen niet meer en hoorde daar nooit meer iets van. Missie geslaagd….

 

Muziek speelde een belangrijke rol in onze buitenschoolse activiteiten. Een van onze eerste acties was het organiseren van disco avonden. Het vinden van een ruimte was natuurlijk het grote probleem hierbij. Gelukkig was daar de onvermoeibare pater Chrisje. Ik zie ons nog door heel Overvecht heen scheuren in zijn coupé. Overal bot vangend. Was het een paar dagen stil en dan kwam Chrisje weer: Hij had misschien weer wat en daar gingen we weer. Op een gegeven moment was het raak. De kerk bij het station mochten we hebben. Het beeld dat ik(!) ervan overgehouden heb is dat het een doorslaand succes was. Periodiek (ik geloof 2-wekelijks, oid) op de vrijdagavond was het zover. Als snel moesten we ‘portieren’ omdat het te druk werd. Zelf voor ‘lichteffecten’ gezorgd. Levensgevaarlijk! Ik had van een oude metalen draaitafel de rubbermat verwijderd en met tape er stroken op afgeplakt. Toen gewoon het hele zaakje onder stroom gezet, met 45 toeren laten draaien en er een losse stroomdraad als sleepcontact boven gehangen. Op een primitieve manier zelf ook nog een lichtorgel in elkaar geflanst om de sfeer maar zo optimaal mogelijk te krijgen. Werkte geweldig allemaal maar de vonken sprongen in het rond. Om te voorkomen dat iemand met onze creatieve vindingen in aanraking zou kunnen komen – en daarbij hoogstwaarschijnlijk het leven zou laten - hadden we het hele zaakje maar ‘veilig’ in de biechtstoel geplaatst met een paar stoelen ervoor. Er is toen nooit brand uitgebroken!

Wij hadden later niet ver in de buurt overigens concurrenten zitten waar ook veel schoolgenoten kwamen. Volgens mij ergens in een ruimte onder een flat na bij de spoorlijn naast het station. Hoewel wij dit ook wel hadden lag daar met name het accent op soul. (Sam&Dave, Sly & Family Stone, Jackson 5, Temptations, Aretha Franklin, Jaaaaaaames Brown, Redbone, Jean Knight (mr big stuff), moet ik doorgaan….?)  Aangezien ik en Gerard dat ook wel zagen zitten en ons eigen gedoe na verloop van tijd een beetje zat begon te worden (begonnen teveel onbekenden van ‘ver’ te komen, sjouwen met de spullen, opruimen etc. ) zijn we ermee gestopt. 

Ik durf het hem nu wel te verklappen en heb het hem nooit kwalijk genomen.

Stroet (het was altijd Stroet en juffrouw Meinen, nooit mijnheer Stroet) heeft ons aan de hash geholpen. (Bier hadden we zelf al ontdekt)  

Op een gegeven dag moest ik mij melden bij Stroet. Geen idee waarom. Ik zou gesignaleerd zijn bij ‘De Tregter’ op de oudegracht. (voor de niet ingewijden: dit was dè kroeg in de binnenstad waar een aureool van minimaal 100meter aan hash-lucht omheen hing) “Dit zou mijn ondergang betekenen.” Die informatie klopte om meerdere redenen echter niet. Ik had op dat moment al wel over het bestaan van die tent gehoord maar was er echt nog nooit geweest en had nog nooit hash in mijn handen gehad. Het is later mijn ondergang niet geworden. Mijn nieuwsgierigheid was door dit gesprek echter wel gewekt en het eerstvolgende weekend zijn we (rene van Valkenburg, Thom Kemme, Gerard Pouw) poolshoogte gaan nemen. Na een 1e teleurstelling(we kwamen niet binnen) wisten we al snel onze weg te vinden en vanaf dat moment heeft er lang bij ons ‘Nepal’ en ‘Afghanistan’ op het menu gestaan.  

Mocht ik behept zijn met een vroegtijdig intredende vorm van Altzheimer dan vermoed ik dat in die tijd (4e jaar) de basis is gelegd. Een geweldige periode. Alles heeft zijn prijs. Had Stroet dan toch gelijk…?

 Theo E. had zijn oogje laten vallen op een hele mooie meid. Ben toen met hem ook een paar keer bij haar thuis geweest – ergens in Hoograven - en ook met zus Hennah\Hannah kregen we wat contact. (die hield ook wel van een ‘blow’ J) Op een gegeven moment kwam moeders binnen en slaakte met een ontzettend leuk accent de kreet: Huuuuuh, nee maar, jullie hier!!! (ze had een soort standaard yel geloof ik als ze ergens verbaasd over was, maar die krijg ik niet meer naar boven)

En ja hoor, ‘ma’ was dus die geweldig spontane en leuke juf. Sweeb. Ook ik was wat verbaasd haar daar te zien, want ik had op dat moment, ahv de achternamen, nog geen link gelegd. Toen ik de namen zag op deze site moest ik glimlachen toen ik bij examen jaar 1973 de naam Diana Sweeb zag staan. Zal Theo niet om hebben gerouwd denk ik! Ik kan me niet herinneren haar op de MAVO ooit aangetroffen te hebben. Zat daar waarschijnlijk alleen het laatste jaar toen ik al weg was.

 Wij hebben altijd het idee gehad dat Stroet ons wel enorme lastpakken vond, maar ons stiekem ook wel weer waardeerde en wij nooit echt gemene rottigheid uithaalde of ons vandalistisch gedroegen.

 Tsjonge, ik stop ermee. Heb dorst gekregen. Tot op de reunie!!!!!

 

 

Frans Beekwilder

Examenjaar: 1975
Getrouwd: ja, met mijn toenmalige vriendin Jolanda
Kinderen: : 2 jongens van 24 en 22
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: Havo-Atheneum (niet afgemaakt), organisatie en bedrijfskunde (HBO), en beroepsopleidingen.
Wat wilde je toen worden: politieagent
Wat ben je geworden: politieagent, vervolgens bij dezelfde organisatie in een MD-traject: P&O functionaris, beleidsmedewerker, chef in Houten en daarna chef in de binnenstad van Utrecht, projectleider, kwaliteitsmanager en nu chef van een recherche eenheid.

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd: Hierover kan ik een boek schrijven. Wat een supertijd. Met groepen jongens zoals Ron Njoo en anderen zochten we vooral het plezier op, bij elkaar thuis, buiten, in verlaten schoollokalen, waar niet …. Als het lekker weer was gingen we in grote groepen via het benzinestation naar de overkant van de grote weg het grasveld in. Ik herinner me de heer Stroet, Juffrouw Meinen, de lieve zusters Hadewijch en Desiree, wiskunde leraar de heer Aarts, de heer Brouwer (conciërge) en de heer Jacobs (duits geloof ik). Mevrouw Sweeb was mijn lievelingslerares: de Oprah Winfrey van die tijd. Ik werd toen als voorzitter van de schoolraad gekozen. Na de instroom van veel nieuwe jonge leraren en leraressen (waar ik met iedereen natuurlijk voor was) gingen we zelfs met ze uit en kwamen we bij ze thuis. Dat liep natuurlijk uit de hand. Ontslagen en een dreigende schoolbezetting door leerlingen. Eén van die leraren kwam ik later nog tegen als officier van justitie. Behalve Ron, Harry Canfijn en hun vrienden herinner ik me ook heel goed Mandy Taris en Marijke Overweg. Waar die zijn gebleven? Kortom: een tijd om nooit te vergeten. Ik had het niet willen missen en zou het niet anders hebben gewild. En wie kwam ik later tegen: Frans van Meggelen. Nooit geweten dat ook hij op dezelfde school had gezeten totdat ik op de site voor de reünie keek.

 

 Anneke Pastoor

Examenjaar: 1974
Getrouwd: niet meer
Kinderen: 2 een dochter (21) en een zoon (18)
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: : heel divers
Wat wilde je toen worden: reclametekenares
Wat ben je geworden: politieagent

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:

De herinneringen blijven altijd; al wordt ik honderd !

De Franse lessen van die lieve zuster Desirée en het gedreun van de voetstappen van directeur Stroet als hij kwaad was ! Het gebulder van juffrouw Meinen als ik weer een 9,4 voor mijn Engelse mondeling had gehaald: “ Pastoor ! Je hebt het weer geflikt !!!”  Godzijdank dacht ik dan ! Ik woonde in die tijd aan de overkant van de school en velen kwamen bij ons thuis over de vloer. Zoals Eric Davidse en Frank Postema die de koffie van mijn moeder heerlijk vonden.  Achterop de Puch bij Eric en ´s zomers met de hele “gang”  naar de Maarsseveense plassen. Het was een heerlijke tijd.

Ik ben in 1977 getrouwd en heb twee kinderen gekregen en al die jaren in Nieuwegein gewoond. In 2002 ben ik gescheiden.Daarna ben ik verhuisd naar het “Betuwse” Tiel.  De Betuwe is prachtig.Ik woon daar samen met een prachtvent; een grote politieman !

Momenteel werk ik bij de politie regio Utrecht. Ik heb het erg naar mijn zin.

Ik kijk erg uit naar het weerzien op 8 april ! Tot dan !

 

 

 

 

 

Marianne van Denzel

 
Examenjaar: 1973
Getrouwd: Ja
Kinderen: 3 dochters, Madeleine 15 jaar,   Alieke 13 jaar en Celine is 10 jaar.
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan:
Na de mavo heb een jaar sociaal/creatieve Vormingsklas gedaan, daar heb ik leren koken, naaien, wassen strijken enz, maar ook kinderspych en verzorging. Kortom vanalles een beetje waar je je hele leven toch wel plezier van hebt. Ik ben aangenomen op het Stedelijk Conservatorium en Dansacademie te Arnhem, waar ik in 1979 ben afgestudeerd als Ballet/dansdocente.(specialisatie, klassiek ballet, jazz, kinderdans, caractère). Ik heb de HAVO gedaan, met een heel ander vakkenpakket en heb ook mijn typediploma gehaald (:-)).

Wat wilde je toen worden:
Wat ben je geworden: 
Ik heb op zeer diverse instituten lesgegeven aan alle soorten leeftijdgroepen. Ook heb ik mijn eigen Balletstudio te Utrecht gehad tot ik zwanger was van mijn tweede dochter en we als gezin achter papa aangingen, richting de kust.
We zijn net een jaartje terug van 5 jaar Duitsland (Rhön-gebied), dat was een mooie en  boeiende tijd.

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:

 

Jeroen Swaan

Examenjaar: 1973
Getrouwd: ja, met Josée sinds 1982
Kinderen: 3 zonen Tim (1991), Luc (1992) en Job (1993)
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: Havo-top (flop) en veel later MBO en HBO ap/pb.
Wat wilde je toen worden: Onderwijzer
Wat ben je geworden: Internationaal Adviseur HR&O  met als hobby schrijven (zie www.nederlands.nl).

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:

Een vat vol herinneringen loopt leeg: Zuster Hadewijch (ik blijf het Nederlands trouw en schrijf wat af); Jufrouw Meinen (uw strenge aanpak heeft mij in ieder geval een goede basis gegeven voor mijn huidige functie); heer Stroet (ooit zat u op de voorste rij toen ik in de jaren na de MAVO met gitaar en microfoon optrad in Kerk “De Blijde Boodschap”. U leek het mooi te vinden); Zuster Desiree (Ik vond de taal toen al zo mooi, maar kreeg en krijg het maar niet onder de knie); Herrn Jacobs (ach wat valt er nog te zeggen); De heer van Dinteren (ik heb echt wel opgelet tijdens uw lessen). En dan mijn klasgenoten. Genoten hebben we. Een hechte club die heel veel plezier had, niet gemakkelijk moet zijn geweest voor serieuze docenten, maar die in het eindexamenjaar liet blijken ook resultaten te kunnen behalen. Stroet was echt emotioneel bij het afscheid.

Bij iedere naam van mijn klasgenoten zit wel één of andere herinnering. Bij sommige wat meer; Emile, Gérard, Martin, Harry, Wim en Appie: Onze humor zat op de zelfde frequentie.

Wim de Bruin en Martin Stolwijk (en Carla): Met jullie heb ik na de Mavo nog contact gehouden. Met Emile en Gérard op de Havo-top in Amersfoort met Wim de Bruin nog op fiets-vakantie geweest (samen met mijn toen nog prille liefde en latere echtgenote Josée). Tot onze verrassing kwamen Wim, Martin en Carla op onze trouwreceptie in 1982. En met Harry ooit een toneelstuk gedaan (foto heb ik nog ergens). Harry als mijn vader.

Ik herinner me de laatste avond in Bad Godesberg, waar ik tijdens een stroomstoring een “conference” heb gehouden waar ik tot op de dag van vandaag enkel vlagen van kan herinneren. En ja, Rob van Kleef, ik heb daar gefilmd, maar (na later bleek) met het dopje nog voor de lens.

Ron van Arnhem die zo geweldig mooi cartoons kon maken, waarbij vooral die van de docenten succes (en aftrek) hadden.

Diana, met haar altijd mysterieuze glimlach. Marijke en Marijke (met die prachtige krulletjes). Nanda, nadat jij tijdens mijn krantenwijk de krant aannam in badpak (in de deuropening van jullie huis), was mijn leven niet meer hetzelfde.

Ellen de Klerk, die ik geheel onverwachts weer tegenkwam in Breda, waar haar kinderen op dezelfde school zitten als die van mij.

Marianne van Veenendaal, ooit dacht ik je te herkennen bij Edah in Breda, waar ik al weer meer dan 25 jaar woon, maar ik durfde je niet aan te spreken.  Later vernam ik van Ellen dat jij ook in Breda had heb gewoond. Had ik nu maar wel ….

Glenn (Yamaha) van Diest. Ik reed zo’n lullige Honda.

En zo kan ik nog wel uren doorgaan.

De Mavo, er ontstonden liefdes (hielden niet allemaal stand) en vriendschappen (hielden ook niet allemaal stand). Ongetwijfeld waren er ook onbeantwoorde liefdes (ik weet er een paar), maar is dat nu niet wat die periode ook tot een uniek monument maakt in ons leven.

 

 

Wout van der Dussen

Examenjaar: 1972
Getrouwd: Ja
Kinderen: 2 zoons, Björn van 22 jaar en Sven van 20 jaar en een dochter Amy van 17 maanden
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan:
Wat wilde je toen worden: 
Wat ben je geworden: ik werk, net als Albert Eckenbach al jaren, bij na 30, bij de Kamer van Koophandel Nederland en na jaren hoofd Operating/PC-Beheer operationel systemen ben ik nu Inkoper Kamer van Koophandel Nederland geworden en verantwoordelijk voor alle inkoop, zowel op ICT gebied als vele kantoorbenodigdheden.

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:

 

Theo Bennes

Examenjaar: 1973
Getrouwd: Ja, al 27 jaar
Kinderen: 3 (dochter van 22, zoons van 21 en 19)
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: MEAO commercieel / MDS
Wat wilde je toen worden: in ieder geval groter
Wat ben je geworden: niet groter dus; ik ben 21 jaar vertegenwoordiger geweest, en sinds 1999 ben ik zelfstandig illustrator/cartoonist/schrijver/columnist (o.a. 2wekelijkse column trommelvlies op www.oor.nl)

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd: volgens mij was ik destijds niet zo bijzonder bruisend… ik moet eerlijk zeggen dat ik pas min of meer ben begonnen te leven vanaf onze verhuizing naar Almelo eind 1973, mijn MEAO-tijd daar & het moment dat ik daar verkering kreeg (ik heb d’r nog steeds); de verhalen op de MAVO-site doen wel meerdere belletjes rinkelen, maar uit mijn eigen hoofd komt niet meer dan de herinnering aan een enkele sportdag, hangen op het schoolplein of de karikaturen die ik tekende van de leerkrachten – ik hoop dat ik wat dat betreft 8 april mijn geheugen lichtelijk terugkrijg… 

 

Vier jaar onvoorwaardelijk

 

Daar word je niet vrolijk van, jongens. Afgelopen week las ik dat er een Engelse serie op tv zou komen, Class of ’76, over een detective die een aantal opmerkelijke moorden moet onderzoeken. Gaandeweg het onderzoek blijkt dat er een overeenkomst bestaat tussen de slachtoffers: ze hebben allemaal bij elkaar op school gezeten, in dezelfde klas. In de jaren 70 dus. En het lijkt erop dat de klassenlijst helemaal afgewerkt zal gaan worden… Een soort moordreünie, hoewel dan niet echt feestelijk, maar erg bloederig en met een behoorlijk definitieve afloop.

Na een kwartier kijken heb ik de televisie uitgedaan, ik durfde niet meer verder te kijken. Stel je voor! Ik had zelf immers een reünie voor de deur staan van een schoolklas uit de jaren 70. Wat nou als 1 of andere gek op het idee werd gebracht om…? Ik was als de dood.

 

Mijn jaren op de rooms-katholieke MAVO in de Utrechtse wijk Overvecht. Ik was klein, kleurloos en -laat ik nu dan ook maar totaal openhartig zijn- nogal onooglijk, dus bij voorbaat volkomen kansloos bij wat voor meisje dan ook. Ik rookte niet, dronk nog geen alcohol, en drugs en seks waren al helemáál niet aan de orde. En als je dan nagaat, dat ik me al vanaf mijn vijftiende moest scheren, en dat dus ook alle ongevraagd bijgeleverde hormonen totaal richting- en (vooral) doelloos als een idioot door mijn lichaam schoten, verklaart dat wellicht waarom ik de herinneringen aan die 4 jaar grotendeels kwijt ben. Kennelijk heb ik ze gewoonweg verdrongen.

Het zegt genoeg dat geen enkele oud-leerling mijn naam noemt bij het verkondigen van zijn of haar herinneringen op de internetsite van de MAVO. Ik denk dat amper iemand zich mij nog kan herinneren. En dat ik in de 220 pagina’s van mijn eerste boek uit 2004, aan mijn gehele tijd op de MAVO slechts 2 zinnen heb gewijd (over lesgevende nonnen natuurlijk), zegt denk ik ook wel iets.

Ik ben pas gaan leven in Almelo (dat is nog ‘ns een titel voor een boek!), nadat we daar eind 1973 naartoe verhuisd waren. Daar, op de MEAO, ben ik eigenlijk pas min of meer gevormd. Kijk, dié 3 jaar, daar weet ik nog vrijwel alles van. Bovendien kreeg ik er verkering. Tja… zelfs voor een jongetje als ik bleek er uiteindelijk nog hoop.

 

Vanuit de flat aan de Cleopatradreef, waar wij destijds op tienhoog woonden, kon je het dak van de MAVO zien. Schuin tegenover onze flat stond een nog hoger flatgebouw. Vanuit onze huiskamer konden wij daar recht in de flat kijken van (inderdaad, Cees) de zanger Ronnie Tober en zijn vriend Jan. De verschrikkelijke Ronnie had destijds een hit met het stroopliedje Rozen voor Sandra, dat ging (zo werd tenminste geroddeld in de buurt) over het meisje dat werkte in het bloemenstalletje van het winkelcentrum even verderop. We hebben vriend Jan geregeld de overhemden van zijn Ronnie zien staan strijken, gekleed in slechts een onderbroek. Een witte. En soms zelfs zonder. Maar hoewel dat voyeuristische schouwspel natuurlijk best in zekere mate spannend was, en echt wel lachen, had ik toch uiteindelijk liever gezien dat Sandra de hemden van Ronnie zo had staan strijken.

Gek, nou moet ik opeens weer denken aan de publiektrekkende opschudding die er ontstond, toen er ’n keer een paard was gevallen, een paar straten van de MAVO vandaan. Tussen de middag. Op de hoek van de Wezerdreef en de Jaap Edendreef als ik mij niet vergis. Ik weet niet meer of het paard voor een kar gespannen was geweest, ik denk het haast wel, maar het arme dier was dermate ten val gekomen dat het ter plekke moest worden afgemaakt. Politie erbij en alles. Mooi paard. En dan opeens hoppa, einde verhaal.

En was er niet een klasgenoot die op een gegeven moment bij Friedje Eckenbach of Arnold Bos in de straat met zijn fiets tegen een auto op was gereden? Of zat ie op een brommer? Toen ie al rijdend achterom zat te kijken. In volle vaart. Tegen de schuine achterkant van een Deux Chevaux. Twee paarden… O, de radertjes beginnen te draaien hoor - die Poet de Kastanje waar de straat waar de MAVO aan staat naar genoemd is, dat was toch een olympische medaillewinnaar? Zo’n hippische springruiter op een paard? “Vermaard ruiter en meervoudig olympisch kampioen Charles Ferdinand Pahud de Mortanges (1896-1971)” leert internet mij na eventjes Googlen, “behaalde 4 gouden medailles en 1 zilveren, met deelname aan 4 Olympische Spelen in de jaren 20 en 30”. Petje af hoor, Poet.

Hoe zou dat toch komen, dat er dan opeens zo’n rare reeks draafassociaties vrolijk vermenigvuldigend door mijn geheugen ratelt? En ik heb helemaal niks met paarden…

 

Elke donderdagavond geef ik tekenles, in het wijkcentrum bij ons in de wijk. Striptekenen en cartoons. Onder andere aan een groep tieners. Jongelui, net zo oud als wij destijds op de MAVO. En dan geef ik ze een opdracht en probeer ze wat bij te brengen en te helpen, maar als ze eenmaal op gang zijn, heb ik de gelegenheid om een beetje door het lokaal te lopen en ze te observeren. Dan wordt er gebabbeld en gelachen, en “was jij er gisteren bij toen die en die de klas uit werd gestuurd?”. Dan bieden ze tegen elkaar op en nemen elkaar en mij in de maling. Proberen elkaar zowel verbaal als in volume te overtreffen. Dan zie ik dat er eigenlijk helemaal niet zoveel veranderd is in 33 jaar. Okee, ze hebben nu allemaal een mobieltje en ze chatten… Zo moeten de leerkrachten toen ongetwijfeld ook naar ons hebben gekeken.

Maar jongelui van rond de 16 nu zijn nog net zo op zoek en meer dan eens de weg kwijt als jongelui van 16 toen. Misschien hebben ze een iets grotere bek, en wellicht liggen hun grenzen wat verder dan die van ons toentertijd, maar het zou best eens zo kunnen zijn dat het vandaag de dag nog een stukje moeilijker is om het te redden in de onderlinge concurrentiestrijd, de hardheid van de wereld en hun uitzicht op de toekomst. En de overvloedige verkrijgbaarheid van seks. Maar of het daar nou meteen leuker van wordt?

 

Een paar dingen zijn me overigens wel bijgebleven. Bijvoorbeeld de gymlessen die we gedurende een periode kregen van Hans Kraay Sr., waarbij ie zich doorlopend zwaar uitsloofde en als een heuse voetbalvedette gedroeg. Opschepper. Dan liet ie tijdens een partijtje voetbal altijd even zien hoe goed ie wel niet was, en zette mij (ik moet er wel bij vermelden dat ik ab! so! luut! geen sportmens was, nog steeds niet ben en ook nooit zal worden) menigmaal lekker voor lul. Fijne uitslover. In mijn herinnering gaf hij trouwens als gymnastiekles uitsluitend voetbal. Altijd alleen maar voetbal. Of 600 rondjes om het veld. Ik ben de man dan ook altijd een kwal blijven vinden, en dat vind ik nog steeds, telkens als ik hem op televisie zie. En de vanillevlagele Toyota Celica sportwagen van de kleine, baanbrekende pater Chrisje, de enige echte voorloper van Danny DeVito. Het biologielokaal, de biotoop ener bebrilde leraar, door hem steevast aangeduid als “Het Aarts Paradijs”. Onze alternatieve kantine: het Shell tankstation aan de brede Albert Schweitzerdreef achter de school. Stroet. Tekenlessen in de buitenlucht, rondom de naar koeienmest stinkende boerderijen aan de Gageldijk. De eerste klassenavond in de brugklas, met groepsgewijs houterig bewegen op de klanken van de Bee Gees en Sugar sugar van The Archies.

Ach, het is dus niet zo dat ik helemaal niks meer weet van mijn jaren op de MAVO, maar het komt wel van heel ver. Ik hoop dat mijn geheugen zaterdagavond enigszins wordt opgefrist.

 

Ik vond de klassenfoto van mijn examenjaar MAVO terug, vierde klas 1973. Ik sta er niet bij op. De dag dat de foto werd genomen, was ik namelijk ziek. Het komt er dus eigenlijk op neer, dat ik, fotografisch vastgelegd, levenslang die dag absent zal zijn.

Maar dat is altijd nog beter dan uiteindelijk 1 voor 1 met een rode viltstift te worden weggestreept van een klassenfoto. De reünie zaterdag 8 april wordt absoluut een moordfuif.

 

© Theo Bennes (voor meer ontboezemingen zie ook mijn columns op www.oor.nl)

 

 

Emile Sorel

Examenjaar: 1973
Getrouwd:
Kinderen:
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan:
Wat wilde je toen worden:
Wat ben je geworden:

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:

  

 

Hannie Winkel

 
Examenjaar: 1973
Getrouwd: JA, met Artis Franz Jansky
Kinderen: Nee
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: VHBO, HBO-J, Universiteit van Amsterdam Andragologie/Opvoedkunde en diverse opleidinge daarna, zodat ik uiteindelijk psychotherapeut ben geworden.
Wat wilde je toen worden:
Wat ik toen, in '73, wilde worden? Het enige dat ik wilde worden was 'gelukkig'. Ik wist dat dat mogelijk zou moeten zijn.
Wat ben je geworden: 
Ik ben dus psychotherapeut geworden en heb een eigen praktijk gehad, totdat me dat de strot uit ging hangen. Ben gaan reizen: India, Amerika, Australië, Singapore, Kroatië, en dus uiteindelijk in Oostenrijk beland.
In die tijd heb ik veel andere dingen gedaan: geluidstechniek en in de muziek gegaan.
Nu doe ik van alles wat: therapie en muziek, vrouwenseminars, en veel creatieve dingen.

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:

Herinneringen aan die tijd komen steeds meer terug. Ik trok toen wel eens op met Anneke Bergmans; Ineke (Spierenburg?) Ans (v/d Berg?). Op het VHBO kwam ik Marianne Bergmans tegen en Addie Dirven.
Paul v/d Vossen herinner ik me nog goed, evenals, Emile Sorel en Rob Dessens, Appie en Gerard. Maar ik geloof dat dat wel lang tijd, zo de populairste figuren waren. Hoewel ik me ook kan herinneren dat er na Bad Godesberg daar wat verandering in kwam.
Meinen vond ik een klassewijf (waarschijnlijk omdat ze veel structuur bood en ik me daarin veilig voelde) Haar engelse les heeft er voor gezorgd dat mijn engels absoluut niet slecht is.  Van Dinteren met biologie en scheikunde (:-))  Kokhuis, dat was voor mij de grootste eikel die er bestond en dat was redelijk wederzijds, geloof ik; Hadewijch natuurlijk en Desiree. Ja en Jacobs, god, toen ik in Oostenrijk kwam, was het alsof ik nooit duits had gehad op school. Stond met een bek vol tanden.
Echt veel leuke herinneringen heb ik niet, omdat ik veel verzuimde. Nee, niet gespijbeld, maar ik was veel ziek. Zou me kunnen voorstellen, dat niemand me meer kent.
 
 

 

 

Ellen de Klerk

 
Examenjaar: 1973
Getrouwd: Al 24 jaar met Peter Timmer
Kinderen: Robin – 22; Nils – 19; Lori – 14.
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: Kleuterleidsters opleiding, maar niet afgemaakt
Wat wilde je toen worden: 
Wat ben je geworden: 10 jaar gewerkt in bejaardencentrum Titus Brandsma in Overvecht

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd: Leuke tijd gehad.

 

 

 Eric Acton

Examenjaar:1974
Getrouwd: Naam: Eric Acton
Kinderen: 1 meid, 2 jongens:  Pearl 26,  Guillermo 26,  Brinsley 18
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: KMTS in Overvecht WTB , HTS Oudenoord WTB en Leraren Opleiding in Suriname.
Wat wilde je toen worden: Zat te dubben tussen reggea artiest en prof voetballer
Wat ben je geworden: Vanwege tekort aan kwaliteiten om mijn droom als muzikant of top sporter te verwezenlijken Ingenieur bij een Internationaal aluminium bedrijf gewordenIn 1989 besloten om hectisch koud Nederland de rug te keren en in zonnig Suriname verder te leven. Ik zit er nog steeds, maar kom af en toe toch nog over naar Holland om te kijken of het er nog staat en om mijn studerende kinderen, familie en vrienden en oude school kameraden op te zoeken. Alhoewel ik me had voorgenoemen om nooit meer in de koude periode (alles beneden de 18 oC) naar Nederland te komen, heb ik mijn uiterste best gedaan mijn volgende bezoek dusdanig uit te stippelen dat het samenvalt met de reunie, want die wil ik absoluut niet missen.

Mocht je ooit richting deze kant uitkomen, geef een gil!   Eric.R.Acton@bhpbilliton.com

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:

Gigantisch leuke tijd, veel verscheidenheid zowel in leraren, kameraden als in  ervaringen.
Leraren: Van pater Chrisje (zal me niet verbazen als hij op Woodstock aanwezig is geweest) tot Herr Jacobs Moeilijke man, maar dank zij hem ben ik in staat geweest jaren lang contacten te onderhouden met duitse engineers die we in Suri op bezoek kregen). Juffrouw Meinen, streng maar een fantastische engelse lerares.  (Volgens mij is zij het prototype geweest voor de latere assemblage van Margareth Thatcher). Meneer Aarts/Delahey die het voor elkaar kregen mij de grondslagen van wiskunde bij te brengen, wat een prestatie op zich is geweest en waar ik hen tot nu toe dankbaar voor ben. Ik praat uit ervaring want hetzelfde probeer ik nu ook mijn studenten bij te brengen. Juffrouw Sweeb en Henrichs (geschiedenis) die altijd het beste uit me haalde (Noodgedwongen want Sweeb was een persoonlijke vriendin van m’n ouders en mijn vader was zelf ook geschiedenis leraar). Hadewich en Disiree, de onvergetelijke zusters. Meneer van Dinteren en Stroet. We hadden zelfs een top voetballer/trainer in ons midden voor een korte tijd (H Kraaij Sr) als gym leraar. Diverser kan het eigenlijk niet.

Brothers in sports

Voetballen, overal waar we maar konden. Op het grasveld naast de school, waar we werden weg gejaagd omdat we de voortgang van de lessen verstoorden. Bij de watertoren, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een complete Utrechtse straatvoetbal competitie met onvergetelijke hoogstaande sportieve duels tussen Las Estrelleas en Santos incl aanhang.(Bosjes, Eckenbachs, Njoo, Wouters, Canfijn, en Stolwijk, Ajawaila). Sporthal de Dreef (school)voetbal met Bob Verkroost, Appie Eckenbach, Frans de Reijt, Henny Brink en Ben de Laat.  Met sommige van deze jongens ben ik verder gegaan naar de KMTS op Overvecht. Ik heb met Hans Monpellier die in een hogere klas zat nog steeds hecht contact. Van hem heb ik gehoord over de reunie. We organiseren dit jaar augustus zelf een reunie in Suriname met vrienden die in Overvecht woonden in de jaren 70

 Schoonheid
Mooie intelligente  meiden, Marijke, Diana, Sandra, Carla, Nanda, Hannie. Marijke van de Kant was jaren later (80) verpleegster in het Utrechtse Antonius ziekenhuis waar mijn tweeling is geboren

 Muziek. The seventies

Muziek was in die tijd in alle verscheidenheid aanwezig. Van James Brown soulbroeken tot Creedence rocker jeans en dreadlocks. Van  Kadodder op Tuindorp , Carousel in Zuilen tot van Dijk in Loosdrecht en het NV Huis. Feesten in de Stefanus en Heilige Geest kerk verhoogden de apostolische bewustwording. You name it and it was there. Veel musicanten op school.  Johnny Hessing vanaf de lagere school een virtuoos op de trek harmonica. Gitarist Eric Davidse kwam van het Boni en de jongens van de hogere klassen hadden een of andere rockband.

 Fun:

Koopavond op het Winkel centrum Overvecht was het wekelijkse vermaak. Bioscoop bezoek was nog echt.  Bud Spencer’s en Terrence Hill’s  4 vuisten en allerlei tot de verbeelding sprekende (slecht, but who cared) nagesynchroniseerde chinese martial arts films. Resulteerde in een groot aantal Pentjak Silat en Kempo specialisten op school. Schoolreis naar Amberloup was een happening apart. Het bezoek naar de druipsteengrotten was indrukwekkend

Denk ik dat ik gezegend ben dat ik ‘t heb mogen meemaken.

 

 

Bernadette Sorel

Examenjaar: 1971
Getrouwd: nee, maar wel een hele lieve partner
Kinderen: ja. Twee dochters. 21 en 18 jaar
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan: docent nederlands en drama en coördinator LWT (leerlingen die 40% stage lopen en de rest op school volgen)
Wat wilde je toen worden: 
Wat ben je geworden:

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:

Mijn schooltijd vond ik niet leuk. Het was allemaal veel te streng en ik snapte niet dat iemand zo'n rotvak als leraar kon kiezen. (hahahaha) De enige die compassie met leerlingen had was zuster Desiré. Behalve haar vak (frans) vond ik haar echt een schat. Ik trok op met Lidia Ram, Jeanette Scholten, Jan Kooyman, Tekla Laskovski en nog een paar meiden. Hoofdzakelijk op school. Ronald Amey was mijn eerste schoolliefde en op Rob Dessens was ik ook verliefd. Hij leerde me roken en ik ben er nog steeds niet van af.  Ik hoop op de valreep ook nog een foto aan te leveren. Komt dus later. Wat valrepen betreft; ik was en ben altijd iemand van valrepen geweest en het komt altijd goed. (tot nu toe). Sinds deze site ben ik weer in contact met Lidia Ram die ook in Arnhem woont. Verheug me op zaterdag 8 april.

 

 

Paul Verkaik

 
Examenjaar: 1973
Getrouwd: Met Wilma
Kinderen: 2 kids
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan:
Wat wilde je toen worden:
Wat ben je geworden: Via allerlei omwegen ben ik in de jaren '80 als leraar geschiedenis in het onderwijs terecht gekomen. Na een studie bedrijfsleer ben ik opleidingen gaan organiseren en sinds een aantal jaren heb ik een opleidingsinstituut in  Gorkum.

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:

 

 

 

EIND

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naam:
Examenjaar:
Getrouwd:
Kinderen:
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan:
Wat wilde je toen worden:
Wat ben je geworden:

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd:

 

Naam:
Examenjaar:
Getrouwd:
Kinderen:
Welke vervolgopleidingen heb je na je Mavo gedaan:
Wat wilde je toen worden:
Wat ben je geworden:

Anekdote/ Herinneringen Mavo tijd: